okt2009___alle nieuwsbrieven


Nieuwsbrief    Oktober 2009;   Merel Holleboom / Myy-art

Hallo Allemaal,

De grote drukte is weer achter de rug , tijd voor opruimen en deze brief natuurlijk.

Vorige week donderdag werd mijn grote beeld voor de KEMA  onthuld tijdens de officiele opening van de nieuwbouw , het was een besloten feest met klanten uit de hele wereld.

Zo'n anderhalf jaar geleden heeft de KEMA en aantal kunstenaars gevraagd schetsontwerpen te maken voor hun nieuwe test laboratorium,mijn ontwerp wilden ze graag uitgewerkt zien.
Het nieuwe gebouw voor de Hoog Voltage testen is 80 meter lang, 50 meter breed en 18 meter hoog zonder ramen...tja wat doe je hier nu mee....
Na veel gepieker, geploeter en boel tekeningetjes ontstond het idee een soort bewaker te maken voor het gebouw, net als een sfinx bij een pyramide ;   The Guardian  'Contentio' .

guardianguardian

The Guardian ‘Contentio’ is een 7 meter hoog beeld van aluminium  met een hoog gepolijste voorkant, staand op een betonnen voet van 7000 kg met een enorme koperen bal in zijn ‘bek’ , die komt uit het oude laboratorium.

Het beeld staat op een gesloten terrein maar is op werkdagen wel toegankelijk na een druk op de bel bij het hek. (Utrechtse weg 310 te  Arnhem.) 

Van hieruit ontstond  een opdracht voor relatiegeschenken zodat ik even later omringd werd door een peleton van 600 mini guardians. Gelukkig met hulp van Suus en Rik werd er een serieus lopende-band-productie in gang gezet en kwamen de beeldjes op tijd klaar.

geschenken

Aan de andere kant van de rivieren  was er 26/27 september  de kunstroute Beuningen, een  buiten expositie in Winssen met de groep Wij Nomaden,  ik heb een speciaal werk voor op de dijk gemaakt
De Windgenereerder;  een door mens aangereven-blaasbalg-luchtwuif-wind machine die nog enige verbetering nodig heeft betreft het transport van de lucht.... daar wordt deze winter verder aan gewerkt. . ( met dank aan Daan voor het opbouwen en de steun)

Tevens was er die maand een expositie in Fort Pannerden , in het kader van de kunstroute 2010  Honderdmorgen in de lingerwaard.
Samen met Suus Baltussen,  twee maquettes gemaakt (het EI  en Number 1) voor een mogenlijke verblijfplaats op poten in de uiterwaarden, helaas zijn we niet uitgekozen (..maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit...)

Zo was ook  jammer genoeg  de schetsopdracht 'Thuiskomen Lievensweg' Groesbeek, waar ik samen met Marjorie Slooff aan werkte, door fiscale overwegeningen diep de vriezer in gegaan.

Verder ben ik nu bezig met een klein werk voor de groeps expositie in de Nieuwe Gang in Beuningen, deze  is maar 1 dag te bezichtigen 1 november van 13.00 tot 18.00 en geeft een overzicht van de kunstenaars die de afgelopen 12 jaar hebben geëxposeerd.

In Barcelona , Estudio Nomada  hangt deze maand ook klein werk van mij  (Luchtschepper en My First Pump) bij een groeps expositie In Lak’Ech , georganiseerd door Iris Tonies
De opening hiervan is dit weekend, zaterdag 24 oktober om 19.00h.

Zo...en nu de winter in, tijd voor alles wat nog is blijven liggen en voor nieuwe ideen en plannen voor het komende jaar (grenswegers, holderbolderwagens, Presikhaaf...etc.)

Heel veel groeten 
en tot ziens

Merel Holleboom

Meer foto’s kunt u vinden op mijn website (met dank aan Rik v Schendel)